Miljö

Wibergs Måleri tänker vi inte bara på dig som kund, utan även på att vår miljö ska må bra. Vi har därför tagit fram några riktlinjer som vi följer:

Produkter – vi väljer i första hand produkter som är märkta med Svanen, EU-blomman och/eller Astma- och Allergiförbundet.
Avfall
– vi tar alltid hand om farligt avfall.
Utsläpp
– vi ser till att inga färgrester hamnar i avloppet.
Transporter
– vi planerar vår körning till och från arbeten och kör miljövänligt.

 

Print

Svanen är det officiella nordiska miljömärket som sköts av ett icke vinstdrivande bolag på uppdrag av regering och riksdag. Svanen kontrollerar att produkterna uppfyller högt ställda krav genom tester från oberoende laboratorier, intyg och kontrollbesök.
Läs mer om Svanen

 

Ecolabel_logo_2013

EU-blomman är EU:s miljömärkningskrav för inomhusfärger. Flera av Alcros färger har fått EU-blomman. Det betyder att de har visat goda resultat vid inomhusbruk samt att vi har en begränsad användning av farliga ämnen och produkterna innehåller låga halter av lösningsmedel.
Läs mer om EU-blomman

 

mvwpbkkpmryfuwcey1nw

Astma-och Allergiförbundet har valt att ge flera av våra färger sin rekommendation. Det innebär att färgens innehåll är granskat och har godkänts av allergiexperter och att missionen från den målade ytan är så låg att den inte är mätbar efter 4 veckor.
Läs mer om Astma- och Allergiförbundet